Asiaa terveydenhuollosta

Terveydenhuolto

Terveydenhoito

Suurista kaupungeista kuten Istanbulista, Ankarasta,  Antalyasta sekä suurimmista lomakohteista, kuten Alanyasta, löytyy korkeatasoisia yksityisiä sairaanhoitopalveluita. Julkinen sairaanhoito Turkissa ei vastaa Suomen tasoa ja maaseudulla terveyspalvelut ovat usein puutteellisia.

Alanyassa on 3 yksityistä sairaalaa, joilla on sopimukset suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa(Özel Can, Hayat, Baskent). Yleinen käytäntö on, että matkustaja ottaa suomalaisen matkavakuutuksen. Tällöin tapaturman tai sairauden sattuessa voi mennä suoraan sairaalaan ja maksut hoituvat suoraan sairaalan ja vakuutusyhtiön välillä.

Länsi-Turkissa ja Välimeren rannikkoalueilla ei ole erityisiä terveysriskejä. Vatsataudin välttämiseksi ruokailtaessa on suositeltavaa noudattaa normaalia varovaisuutta ja juoda pullotettua vettä erityisesti kesäkautena.

Rokotteet

Turkkiin tarvittavat rokotteet on suositeltavaa tarkistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen matkailijan terveysoppaasta. Oppaan mukaan maralian tartuntavaaraa ei ole länsi- ja lounaisosissa turistialueilla. Lisätietoa terveydenhoitoon liittyvistä kysymyksistä löytyy myös WHO:n verkkosivulta.